Uw Texelbeleving begint al op de boot. Tijdens de comfortabele overtocht kunt u genieten van het prachtige uitzicht over de Waddenzee. Met mooi weer is het buiten goed vertoeven op de zonneterrassen op het salondek. In de salon vindt u het buffet en de toiletten. Ook is op de salondekken gratis wifi beschikbaar en kunt u in de shop Texelse producten en souvenirs kopen. Na een korte overtocht van zo'n 20 minuten meert de boot af in de veerhaven.

Op het voertuigdek

Bent u met de auto? Volg dan bij het oprijden op de boot nauwgezet de aanwijzingen van onze medewerkers. Parkeer uw auto aan boord dicht achter de auto die voor u staat. Dat bespaart ruimte en helpt wachttijden te voorkomen voor andere reizigers die anders misschien niet aan boord kunnen. Eenmaal op uw plek geldt: motor uit en remmen vast. En schakel het autoalarm uit tijdens de overtocht, vanwege de beweging van het schip tijdens de vaart is de kans anders groot dat het alarm wordt geactiveerd. 

Eten en drinken aan boord

In de salon vindt u het buffet. Hier kunt u genieten van een kopje koffie met gebak, luxe broodjes of een kom soep. Vanuit de salon heeft u een mooi uitzicht over zee en ziet u het eiland liggen. Het buffet aan boord van de schepen biedt u smaakvolle lokale dranken en lekker eten.

Bij voorkeur betaalt u met pin. Kunt u alleen contant betalen, dan bij voorkeur gepast.

Souvenirs

Aan boord van de schepen vindt u leuke souvenirs en Texelse lekkernijen. Wilt u nog een mooi aandenken aan het eiland meenemen naar huis, kom dan even een kijkje nemen op het salondek. Hier vindt u een divers assortiment: van ansichtkaarten en een miniatuurexemplaar van de TESO veerboot tot speciaal Texels bier of Texelse koek in de vorm van het eiland.

Route en adres

Plan uw route naar de veerhaven

Veerhaven Den Helder

Bekijk de voorzieningen op de veerhaven in Den Helder.

Veerhaven Texel

Bekijk de voorzieningen op de veerhaven op Texel.