Ontdek wat u kunt doen terwijl u op de boot wacht op de veerhaven van Den Helder. Komt u met het openbaar vervoer of neemt u uw auto niet mee naar Texel? Daarover leest u hier meer. 

Met openbaar vervoer naar veerhaven Den Helder

De veerhaven in Den Helder is goed te bereiken met het openbaar vervoer. Op het NS-station in Den Helder neemt u lijnbus 33. Deze bus zet u af voor de ingang naar de boot voor voetgangers en fietsers. Heeft u nog geen ticket voor de boot? Dan kunt u dat hier bij het loket of bij een ticketautomaat kopen.

Op de weg terug neemt u lijnbus 33 van de veerhaven naar het NS-station in Den Helder. Als u van de boot komt, volgt u dan de aangegeven route naar de bus. Let op: de vertrekhalte ligt op een andere plek dan de aankomsthalte van de bus. Stap aan de rechterkant van de boot af.

Let op: Op de extra afvaarten is geen aansluitend busvervoer.

Bekijk voor uw reis de aansluiting met het openbaar vervoer:
> Connexxion > NS > 9292.nl

Parkeren in Den Helder

Naast de veerhaven kunt u de auto gratis parkeren voor een korte en voor een langere periode. Om dit parkeerterrein te bereiken, volgt u de route ‘P Texel’, ‘Afhalen + Wegbrengen’.

Houd u er rekening mee dat dit parkeerterrein een beperkt aantal plaatsen heeft, het staat met name in de zomermaanden regelmatig vol en is onbewaakt. De ingang naar de boot voor voetgangers en fietsers vindt u naast het parkeerterrein. Heeft u nog geen ticket voor de boot? Dan kunt u dat bij het loket of bij een ticketautomaat kopen.

Is er bij de veerhaven geen parkeerplaats meer vrij? Kijk hier waar u uw auto kunt parkeren.

> Parkeren in Den Helder

Eten en drinken op de veerhaven

Op het veerhaventerrein vindt u de kiosk ‘Bij de Boot’. U kunt er terecht voor een lekkere kop koffie, verschillende drankjes, snacks, ijsjes en belegde broodjes.

U kunt binnen plaatsnemen of buiten op het dakterras. De kiosk in Den Helder is geopend vanaf de eerste afvaart tot en met de laatste afvaart om 21:30 uur.

Bij de kiosk kunt u met pin betalen. Bij voorkeur betaalt u met pin. Kunt u alleen contant betalen, dan bij voorkeur gepast.

Wachtruimte in de terminal

In de wachtruimte kunt u comfortabel wachten op de volgende afvaart. Hier vindt u ook de toiletten en er is wifi beschikbaar. 

Route en adres

Plan uw route naar de veerhaven

Online een e-ticket kopen

Koop alvast een ticket voor de boot naar Texel

Veerhaven Texel

Bekijk de voorzieningen op de veerhaven op Texel