Wilt u uw auto achterlaten op de veerhaven van Texel? Of wilt u uw reis vervolgen met het openbaar vervoer of met een op de veerhaven gehuurde fiets? Daarover leest u hier meer. Ook over wat u kunt doen als u op de boot wacht en teruggaat.

Terug naar de vaste wal met de auto

Zit uw bezoek aan Texel erop? Op de terugweg hoeft u geen ticket voor de boot te kopen. U kunt zo aan boord gaan.

Let op! Gaat u met de auto terug, dan rijdt naar het opstelterrein voor voertuigen. U komt hier door in uw navigatiesysteem uw bestemming op de vaste wal in te vullen of anders Den Helder. 

Parkeren op Texel

Wilt u uw auto op de veerhaven op Texel parkeren? Bij de veerhaven zijn twee parkeerterreinen, waar u uw auto gratis kunt parkeren. Volg P ‘Afhalen + Wegbrengen’. Vanaf de parkeerplaats maakt u een korte wandeling naar de plek waar u aan boord kunt gaan. Parkeert u de auto elders op Texel dan heeft u mogelijk een parkeervignet nodig. www.texelevignet.nl 

Met het openbaar vervoer reizen op Texel

Bij het verlaten van de boot aan de rechterzijde vindt u het busstation. Hiervandaan vertrekt de bus naar diverse bestemmingen op Texel. Vanaf de veerhaven vertrekt ook de zogenaamde 'Texelhopper'. Om gebruik te kunnen maken van dit flexibele openbaar vervoer moet u van tevoren (30 minuten) een rit boeken. Bekijk welke vorm van openbaar vervoer u het meest gemak biedt bij het bereiken van uw bestemming op het eiland.

Let op: Op de extra afvaarten is geen aansluitend busvervoer.

Bekijk voor uw reis de aansluiting met het openbaar vervoer:
> Connexxion > NS > 9292.nl

Laad uw ov-chipkaart op

Wilt u uw reis vanaf Den Helder vervolgen met de trein? U kunt dan op Texel alvast uw ov-chipkaart opwaarderen. Daarvoor vindt u op de veerhaven een NS-automaat bij de uitstaphalte.

Een fiets huren op de veerhaven

Wilt u een dagje fietsen op Texel of tijdens uw meerdaagse verblijf een fiets tot uw beschikking hebben? Dat kunt u vooraf of direct als u van de boot komt regelen. Op de veerhaven vindt u Rijwielverhuur Veerhaven Texel, waar u allerlei fietsen kunt huren, van tandems tot elektrische fietsen en scooters.

> Een fiets huren op de haven

Eten en drinken op de veerhaven

Aan het plein op de veerhaven vindt u een kiosk met terras waar u verschillende drankjes, snacks en belegde broodjes kunt kopen.
Bij de kiosk kunt u met pin betalen. Bij voorkeur betaalt u met pin. Kunt u alleen contant betalen, dan bij voorkeur gepast.

Pasen t/m herfstvakantie
Dagelijks van 9:00 tot 20:30 uur

Herfstvakantie tot Pasen
Dagelijks van 9:00 tot 19:30 uur

Wachtruimte in de terminal

Er is een overdekte wachtruimte waar u beschut kunt wachten op de volgende boot. Daar is ook een toiletruimte en wifi beschikbaar.

Route en adres

Plan uw route naar de veerhaven

Aan boord

Bekijk de voorzieningen aan boord

Uw ticket is een retourticket

Op Texel kunt u direct aan boord gaan. U hoeft geen ticket meer te kopen.