Plan uw reis naar de veerhaven in Den Helder of van Texel naar de overkant. De veerhavens zijn goed bereikbaar met de auto, fiets en het openbaar vervoer.

Van Den Helder naar Texel

Met de auto naar Texel

Gaat u met de auto naar Texel? Rijd dan naar Den Helder en volg daar de borden naar Texel. Voer in uw navigatiesysteem uw bestemming op Texel in of anders dit adres: Pontweg 1 in Den Hoorn. U rijdt dan langs de voertuigloketten of de selfservice automaten waarna u op het opstelterrein voor de boot arriveert.

> Plan uw route met Google maps

Met het openbaar vervoer

De veerhaven in Den Helder is goed te bereiken met het openbaar vervoer. Vanaf het NS-station in Den Helder neemt u lijnbus 33. Deze bus zet u af voor de ingang voor voetgangers en (brom)fietsers.

U neemt lijnbus 33 ook van de veerhaven naar het NS-station. Als u van boord komt, volgt u de route naar de bus. Let op: verlaat de boot aan de rechterzijde.

Vanaf 21 juli 2024 zal de bus aansluiten op de extra afvaarten van 9.30 tot 16.00 uur en van 8.30 tot 15.00 uur. Op dagen dat de tussenboot langer doorvaart (Pasen, Pinksteren en Herfstvakantie), wordt de bus ingezet van 9.30 tot 16.00 uur.

Bekijk voor uw reis de aansluiting met het openbaar vervoer:
> Connexxion > NS > 9292.nl

Parkeren in Den Helder

Naast de veerhaven kunt u de auto gratis parkeren voor een korte en voor een langere periode. Om dit parkeerterrein te bereiken, volgt u de route ‘P Texel’, ‘Afhalen + Wegbrengen’.

Houd u er rekening mee dat dit parkeerterrein een beperkt aantal plaatsen heeft, het staat met name in de zomermaanden regelmatig vol en is onbewaakt. De ingang naar de boot voor voetgangers en fietsers vindt u naast het parkeerterrein. Heeft u nog geen ticket voor de boot? Dan kunt u dat bij het loket of bij een ticketautomaat kopen.

Is er bij de veerhaven geen parkeerplaats meer vrij? Kijk hier waar u uw auto kunt parkeren.

> Parkeren in Den Helder

Met de (brom)fiets of als voetganger

De ingang voor voetgangers en (brom)fietsers vindt u op het volgende adres:

TESO veerhaven Den Helder
Havenplein 3
1781 AB Den Helder

> Plan uw route met Google maps

Van Texel naar Den Helder

Met de auto naar Den Helder

Op de boot van Texel naar Den Helder hoeft u geen ticket meer te kopen. Als u met de auto bent, rijdt u naar het opstelterrein voor voertuigen. Om daar te komen voert u in uw navigatiesysteem uw eindbestemming in of anders Den Helder. U rijdt dan met uw auto naar het opstelterrein voor voertuigen, waarvandaan u aan boord kunt rijden. Let op voor voetgangers en fietsers is een andere opgang. Daarom is het van belang om uw locatie aan de overkant in te voeren in uw navigatiesysteem of de lokale borden te volgen.

> Plan uw route met Google maps

Parkeren op Texel

Op Texel kunt u gemakkelijk parkeren met een Texelvignet. 

> Parkeren op Texel met een Texelvignet

Met de (brom)fiets of als voetganger

De opgang voor voetgangers en (brom)fietsers vindt u op het volgende adres:

TESO veerhaven Texel / Veerhaven Texel

> Plan uw route met Google maps

Contact

Adres TESO hoofdkantoor
Koninklijke N.V. Texels Eigen Stoomboot Onderneming
Pontweg 1
1797 SN Den Hoorn

(0222) 36 96 00 (24 uur per dag)
info@teso.nl

Adres veerhaven in Den Helder
Havenplein 3
1781 AB Den Helder

Online een e-ticket kopen

Koop alvast een ticket voor de boot naar Texel.

Afvaarttijden

Bekijk alle afvaarttijden vanaf Texel en Den Helder