Om de overtocht ook voor mindervaliden zo prettig mogelijk te laten verlopen, biedt TESO deze reizigers diverse voorzieningen op de veerhavens en aan boord. Hieronder leest u daar meer over.

Op de veerhaventerreinen in Den Helder en op Texel

Op het veerhaventerrein vindt u toiletten die zijn ingericht voor rolstoelgebruikers en die goed toegankelijk zijn voor mindervalide reizigers. U kunt op de veerhavens ook gebruikmaken van rolstoelen die met een muntje van € 2,00 gebruikt kunnen worden. Naar de fietsendekken van schepen is een hellingbaan, die u kunt gebruiken als u in een rolstoel zit of niet goed ter been bent. Vervolgens kunt u gebruik maken van een van de liften aan boord naar de salon.

Bent u met de auto en loopt u niet gemakkelijk? Parkeer uw auto in Den Helder na het passeren van de loketten dan op het opstelterrein beneden (bij de oprit links aanhouden). U hoeft dan geen gebruik te maken van een trap om bij de kiosk 'Bij de Boot' en de toiletten te komen. Opgelet: Vanaf het bovenste opstelterrein in Den Helder is er alleen een trap beschikbaar waarmee u verschillende faciliteiten kunt bereiken.

Op de schepen

De liften aan boord van de Texelstroom bevinden zich op de kopeinden van de schepen. Hierdoor is het makkelijker om iemand met de auto bij de lift op te stellen. Vanuit de auto is dan ook eenvoudig de lift te bereiken. Aan boord van de Dokter Wagemaker treft u vier personenliften aan die u vanaf de fietsengang en vanaf de autodekken naar het passagiersdek brengen. Op het passagiersdek bevinden zich de toiletten die speciaal zijn ingericht voor rolstoelgebruikers en gemakkelijk toegankelijk zijn voor elke reiziger met een beperking. Op de schepen zijn nergens drempels, zodat de zonneterrassen en buitenpromenades goed toegankelijk zijn. 
Wij bieden minder valide reizigers graag dezelfde faciliteiten aan als valide reizigers. Om dit te kunnen organiseren vernemen wij graag minimaal 48 uur vantevoren uw reisdatum en tijd. Hiervoor belt u met ons op telefoonnummer 0222-369600. 

Mensen met een beperking die in Den Helder bij de TESO-terminal worden opgehaald, dienen bij vertrek vanaf Texel de linker fietsengang te nemen. U komt dan bij het verlaten van de veerboot in Den Helder direct uit aan de goede zijde van de terminal.

Meer informatie

Texel heeft ook voor mindervaliden goede voorzieningen. Kijk op de website van SIGT en VVV Texel voor meer informatie hierover. 

Waar kunnen we u mee helpen?

Heeft u nog vragen?

Veerhaven Den Helder

Bekijk de voorzieningen op de veerhaven in Den Helder

Aan boord

Bekijk de voorzieningen aan boord van de schepen