Vervoert u met uw voertuig gevaarlijke stoffen, of is uw voertuig breder dan 2,75 meter of zwaarder dan zestig ton? Dan is er sprake van 'Bijzonder vervoer' en moet u aan de hieronder benoemde specifieke voorwaarden voldoen.

Vervoer van gevaarlijke stoffen

Het vervoer van gevaarlijke stoffen op veerboten is wettelijk geregeld in de Regeling vervoer over land van gevaarlijke stoffen (VLG). Voor stoffen die u op basis van de wet niet met reguliere afvaarten mag vervoeren, verzorgt TESO overtochten die uitsluitend zijn bestemd voor vervoerders van gevaarlijke stoffen. We bieden deze afvaarten minimaal één keer in de twee weken aan, meestal op maandag om 10:00 uur vanuit Den Helder en om 13:30 uur vanaf Texel.

Voor de overtocht van voertuigen met gevaarlijke stoffen gelden afwijkende tarieven en voorwaarden. Bel voor meer informatie naar telefoonnummer (0222) 36 96 00. Dat kan van maandag tot en met donderdag van 08:00 tot 16:30 uur en op vrijdag van 08:00 tot 14:30 uur.

Breed transport

Is uw transport breder dan 2,75 meter? Neem dan ruim voor de geplande overtocht contact met ons op. Dat kan van maandag tot en met donderdag van 8:00 tot 16:30 uur en op vrijdag van 8:00 tot 14:30 uur op telefoonnummer (0222) 36 96 00.

Let op! Een transport dat breder is dan 2,75 meter, past niet langs onze voertuigloketten. Met breed transport volgt u daarom een andere route om aan boord te gaan. Het is belangrijk dat u zich ruim voor de aankomsttijd van de boot meldt bij het voertuigloket in Den Helder.

Zwaar transport > 60 ton

Voor vervoer van transporten die zwaarder zijn dan zestig ton, heeft u vanwege de beperkte belastbaarheid van de veerhaveninrichtingen een vergunning nodig van Rijkswaterstaat. Neem daarvoor minimaal twee weken vooraf contact op met Rijkswaterstaat voor het verkrijgen van deze vergunning. Neemt u voor meer informatie contact op met TESO tijdens kantooruren op telefoonnummer (0222) 36 96 00.

Vervoer beschadigde elektrische voertuigen niet toegestaan bij TESO

Vanwege een verhoogd risico op het ontstaan van brand, is het niet toegestaan om beschadigde elektrische voertuigen via de schepen van TESO van en naar Texel te vervoeren. Indien beschadigde elektrische voertuigen door bijvoorbeeld een schadehersteller op een auto-ambulance vervoerd moeten worden, moet een keuringsrapport van een expert overlegd worden die garandeert dat er geen sprake is van een verhoogd risico.

Route en adres

Plan uw route naar de veerhaven.