Reist u regelmatig van en naar Texel, dan kunt u desgewenst een voorrangspas voor uw voertuig aanschaffen. Ook voor Texelse scholieren die onderwijs volgen op de vaste wal gelden bijzondere voorwaarden. Voor zakelijke klanten bestaat soms de mogelijkheid om een debiteurenpas te verkrijgen. Hieronder vindt u een nadere toelichting op de verschillende speciale passen.

Voorrangspas

Voor voertuigen kunt u een voorrangspas kopen. De voorrangspas geeft u het recht om met de eerstvolgende afvaart mee te varen, mits u tijdig op de veerhaven bent gearriveerd voordat het laden van de boot is gestart en er dan nog plaats is op de voorrangsbaan. De pas geeft geen recht op een bepaalde plaats aan boord. U koopt een voorrangspas bij het loket in Den Helder of bij de informatiebalie op het kantoor op Texel. De voorrangspas is vanaf het moment van aanschaf geldig tot het einde van de lopende maand en gedurende de volgende 12 maanden.

De voorrangspas is gebonden aan een kenteken. Het kenteken van de auto en het kenteken op de voorrangspas moeten overeenkomen. De pas is niet te gebruiken met een ander voertuig. 

> Download de voorwaarden voorrangspas

Scholierenpas

Ben je een scholier en reis je dagelijks van Texel naar de vaste wal? Dan is er een speciale scholierenpas voor jou. Je vraagt de scholierenpas aan bij de informatiebalie op het kantoor van TESO op Texel.

Voor deze pas geldt een aantal voorwaarden. De scholierenpas is er voor scholieren die op Texel wonen en aan de vaste wal naar school gaan. Zo is een schoolverklaring nodig die door jou en de school moet zijn ingevuld. Vraag je voor de eerste keer een scholierenpas aan? Neem dan een uittreksel van het bevolkingsregister (niet ouder dan een maand) mee naar het kantoor van TESO. Als je tijdens het schooljaar 18 jaar bent of wordt, dan moet je een bijdrage betalen van € 11,50 voor ieder kwartaal in het schooljaar waarvan je op de eerste dag 18 jaar of ouder bent.

Studeer je en heb je recht op studiefinanciering? Dan kun je bij de gemeente Texel een tegemoetkoming in de bootkosten aanvragen. Let op: dit moet je zelf aanvragen. Neem voor meer informatie contact op met de gemeente.

> Download de voorwaarden scholierenpas 2024-2025

Aandeelhouderspas

Bent u aandeelhouder van Koninklijke N.V. Texels Eigen Stoomboot Onderneming? Dan krijgt u op vertoon van uw aandeelhouderspas toegang tot de jaarlijkse Algemene Vergadering van Aandeelhouders die georganiseerd wordt op de laatste vrijdag van september. Ieder kalenderjaar ontvangt u op de aandeelhouderspas bovendien een aantal gratis overtochten, die u alleen dat kalenderjaar kunt gebruiken. Omdat deze overtochten strikt persoonsgebonden zijn, kunt u met de aandeelhouderspas geen gebruikmaken van de automatische toegangspoortjes, maar dient u gebruik te maken van de loketten. 

> Download de voorwaarden aandeelhouderspas

Voor zakelijke klanten: de debiteurenpas

Zakelijke klanten kunnen een debiteurenpas aanvragen. Deze mogelijkheid bieden wij u aan als u op maandbasis gemiddeld genomen minimaal €200,00 uitgeeft aan tickets voor overtochten met TESO. Naast de bekende betaalwijze is het hiermee voor u mogelijk om te betalen via automatische incasso.

Wilt u een debiteurenpas en voldoet u aan de voorwaarden? Vul dan het aanvraagformulier in. Let op: debiteurenpassen worden alleen verstrekt indien vooraf een machtiging aan TESO wordt afgegeven om bedragen van uw rekening af te laten schrijven.

Helaas is het opwaarderen van passen of het kopen van tickets met een debiteurenpas online niet mogelijk. Dit kan bij alle verkooppunten in Den Helder en op Texel.

> Download de voorwaarden debiteurenpas

MijnTESO

Beheer uw overtochten met MijnTESO.

Live beelden van de veerhaven

Kijk hier de live beelden van de veerhavens.

TESO-pas

Snel en gemakkelijk met een TESO-pas.