Voor het eerst met de boot naar Texel

U kunt zich thuis al voorbereiden op uw bootreis. Wij adviseren u om vooraf online een ticket te kopen.

Een ticket is altijd een retourticket

Een ticket voor de boot tussen Den Helder en Texel is altijd een retourticket. Op de boot van Texel naar Den Helder controleren we niet, u kunt dus meteen aan boord gaan. De overtocht duurt ongeveer 20 minuten.

U kunt niet reserveren

Maak de overtocht wanneer u dat wilt. U kunt geen datum en tijd reserveren voor de boot van en naar Texel. Indien grote drukte wordt verwacht, zetten we een extra boot in. Onder 'Afvaarttijden' kunt u zien wanneer er een extra afvaart is.

Sneller toegang met kentekenherkenning met een auto

Gaat u met de auto (max. 6.5 meter) naar Texel en koopt u uw ticket online? Dan hoeft u niet in de rij voor het loket te staan, maar maakt u gebruik van automatische toegangspoortjes. Vul uw kenteken in, de selfservice automaten scannen uw kenteken waardoor u nog sneller kunt doorrijden.

Let op: dit kan bij de drie selfservice automaten. Deze vindt u op de drie rechterrijbanen. Volg de aanwijzingen op de tekstkar: 'Ik heb al een ticket'.

Sneller toegang met kentekenherkenning met een langer voertuig

Komt u met een langer voertuig (langer dan 6,5 meter), bijvoorbeeld een camper, caravan of vrachtwagen en koopt u uw ticket online of heeft u een TESO-pas? Dan kunt u gebruik maken van selfservice loket 4.

Voor een snelle doorgang is het van belang dat u de hele lengte van uw voertuig opmeet en een e-ticket voor de juiste lengte categorie koopt. Vul uw kenteken in, dan scant selfservice loket 4 de lengte van uw voertuig en uw kenteken. De slagboom opent dan automatisch. 

Voordeliger reizen op dinsdag, woensdag en donderdag

Als u op dinsdag, woensdag of donderdag met een voertuig naar Texel reist, krijgt u tot 30% korting. Dat geldt voor alle voertuigen, maar niet voor voetgangers en (brom)fietsers, die bieden wij altijd een laag tarief.

U vaart terug naar Den Helder op de dag die u zelf uitkiest.