Voor het eerst met de boot naar Texel

U kunt zich thuis al voorbereiden op uw bootreis. Wij adviseren u om vooraf online een ticket te kopen.

Een ticket is altijd een retourticket

Een ticket voor de boot tussen Den Helder en Texel is altijd een retourticket. Op de boot van Texel naar Den Helder controleren we niet, u kunt dus meteen aan boord gaan.

U kunt niet reserveren

Maak de overtocht wanneer u dat wilt. U kunt geen datum en tijd reserveren voor de boot van en naar Texel. Indien grote drukte wordt verwacht, zetten we een extra boot in. Onder 'Afvaarttijden' kunt u zien wanneer er een extra afvaart is.

Sneller toegang met kentekenherkenning

Gaat u met de auto (max. 6.5 meter) naar Texel en koopt u uw ticket online? Dan hoeft u niet in de rij voor het loket te staan, maar maakt u gebruik van automatische toegangspoortjes. Vul uw kenteken in, de selfservice automaten scannen uw kenteken waardoor u nog sneller kunt doorrijden.

Let op: dit kan bij de drie selfservice automaten. Deze vindt u op de drie rechterrijbanen. Volg de aanwijzingen op de tekstkar: 'Ik heb al een ticket'.

Voordeliger reizen op dinsdag, woensdag en donderdag

Als u op dinsdag, woensdag of donderdag met een voertuig naar Texel reist, krijgt u tot 30% korting. Dat geldt voor alle voertuigen, maar niet voor voetgangers en (brom)fietsers, die bieden wij altijd een laag tarief.

U vaart terug naar Den Helder op de dag die u zelf uitkiest. 

Coronavirus: diverse maatregelen van kracht. Kijk hier voor meer informatie.