Dit najaar start de vijfde editie van Bestuursklas Texel en Noordkop

De vierde editie van Bestuursklas Texel wordt deze maand afgerond. Na wederom een succesvolle Bestuursklas hebben TESO en Rabobank Kop van Noord-Holland besloten het initiatief voort te zetten en dit najaar een vijfde editie te starten. 

Netwerk

In 2014 startte de eerste editie van de Bestuursklas Texel met als doel om de bestuurskracht op Texel en in de Kop van Noord-Holland te vergroten. TESO en Rabobank Kop van Noord-Holland faciliteren en financieren het programma voor alle deelnemers. Zowel TESO als de Rabobank zijn organisaties die zich lokaal betrokken voelen en zich in algemene zin willen inzetten voor het maatschappelijk belang. 

Inmiddels hebben al zo’n 50 jonge bestuurders van Texel en uit de Kop van Noord-Holland deelgenomen aan één van de edities van de Bestuursklas. Dit heeft geresulteerd in het ontstaan van een lokaal bestuurdersnetwerk in de Kop van Noord-Holland. Jaarlijks wordt een alumnibijeenkomst georganiseerd voor de oud-deelnemers om te bevorderen dat dit jongerennetwerk maximaal vruchten afwerpt. Met een vijfde editie kan dit netwerk worden uitgebreid.

Programma

De Bestuursklas biedt jonge bestuurders die lid zijn van het bestuur van een vereniging of stichting de ideale gelegenheid om kennis en vaardigheden te delen en te ontwikkelen en een netwerk op te bouwen en uit te breiden. Het programma duurt zo’n twee jaar. Tijdens deze twee jaar komen de deelnemers tijdens zo’n zes bijeenkomsten per jaar samen om diverse onderwerpen te behandelen.

Aanmelden

De vijfde editie van Bestuursklas Texel en Noordkop start in oktober. De werving en selectie voor de vijfde editie voor jonge bestuurders (tot 40 jaar) afkomstig van Texel en uit de Kop van Noord-Holland start in juli. Geïnteresseerden kunnen hun motivatiebrief en cv voor 12 augustus sturen naar info@bestuursklastexel.nl. De selectiegesprekken vinden begin september plaats.