Aanbrengen meetinstrumenten veerhavens Texel en Den Helder

In maart brengt Rijkswaterstaat meetinstrumenten aan op de heftorens en kades van de veerhavens op Texel en in Den Helder. De meetinstrumenten worden aangebracht om de staat van de veerhavens te meten. Het aanbrengen van de meetinstrumenten heeft geen invloed op de veerdienst tussen Den Helder en Texel.

Op de kades van Texel en Den Helder is grond op een aantal locaties weggezakt. Rijkswaterstaat wil weten of de grond nog verder wegzakt. Daarom brengen we meetinstrumenten aan op de heftorens en kades van Den Helder en Texel.

  • In de avond van donderdag 7 maart brengen we de meetinstrumenten aan in Den Helder. Hiervoor wordt een deel van de parkeerplaats naast de veerhaven tijdelijk afgezet voor de hijskraan.
  • In de avond van donderdag 21 maart brengen we de meetinstrumenten aan op Texel.

Het aanbrengen start steeds in de avond na de laatste afvaart en neemt enkele uren in beslag. We werken met een kraan. In Den Helder zetten we een deel van de parkeerplaats naast de veerhaven tijdelijk af.

Onderhoud aanlandinrichtingen

Het onderzoek en de werkzaamheden horen bij het onderhoud dat Rijkswaterstaat de komende jaren uitvoert aan de aanlandinrichtingen van de veerhavens van Texel en Den Helder. Het gaat zowel om regulier onderhoud als grootschalige ingrepen. Dankzij het onderhoud kunnen de veerhavens de komende jaren veilig in gebruik kunnen blijven, totdat op termijn de hele aanlandinrichtingen worden vervangen. Kijk voor meer informatie op http://www.rijkswaterstaat.nl/veerhavens-texel-den-helder. Of neem contact op met de landelijke informatielijn van Rijkswaterstaat via 0800 – 8002.