TESO

Bruis jij van de energie, ben je daadkrachtig en toon je leiderschap? Kom aan boord bij de Koninklijke N.V. Texels Eigen Stoomboot Onderneming (TESO) als manager operationele dienst!

Jaarlijks brengt TESO vele reizigers van en naar het eiland. Toeristen, maar ook dagjesmensen, Texelaars en woon-werkverkeer. Dit doen we met onze moderne schepen, de Texelstroom en de Dokter Wagemaker. Dagelijks zetten wij ons in voor een goede, veilige en duurzame verbinding tussen Texel en Den Helder.

Wat ga je doen?

Als manager operationele dienst verzorg je samen met de kapiteins, de walmanager en het bedrijfsbureau de dagelijkse aansturing van omstreeks 75 medewerkers in de vaar- en waldienst, inclusief de planning en verkooporganisatie. Onze collega’s binnen de operationele dienst zijn verantwoordelijk voor de uitvoering van onze dienstregeling en daarmee het dagelijkse vervoerproces van onze reizigers.

Het primaire doel van de functie van manager operationele dienst is het onderhouden van een stabiele, efficiënte en effectieve operationele dienstverlening in nauwe samenwerking met de directie en de andere diensthoofden.

Je bewaakt de kwaliteit van (de output van) de medewerkers waaraan je leidinggeeft en je maakt hierover periodiek afspraken met hen. Je draagt actief bij aan de visievorming op een toekomstbestendige operationele organisatie. Je vertaalt de visie samen met het team naar concrete plannen en je zorgt voor de zichtbare realisatie van de plannen. Je vindt een juiste balans in de dagelijkse werkzaamheden zonder dat deze de realisatie van doelstellingen op de langere termijn in de weg staan.

Je draagt zorg voor betrokken en gemotiveerde medewerkers en faciliteert hen bij een goede uitvoering van de werkzaamheden. Hierbij zoek je naar een goede balans in de werkbelasting/-plezier van je medewerkers in diensten en roosters binnen de kaders van de TESO-cao. Dit alles doe je binnen de gestelde kaders (formatie en budget) en doelen. Je rapporteert periodiek via vooraf bepaalde KPI's.

Wie zoeken we?

Je bent een teamspeler, je leiderschap is gericht op samenwerking, prettig in de omgang en gericht op een goede relatie met anderen. Tegelijkertijd ben je zakelijk ten aanzien van de inhoud en de te behalen resultaten. Je handelt vanuit kracht en je erkent je eigen limieten. Je bent ontwikkelingsgericht en krijgt energie van een organisatie in beweging.

Je bent in staat structuur aan te brengen in werkprocessen en in samenwerkings-verbanden. Je communiceert effectief en je kunt je communicatie goed afstemmen op de diverse doelgroepen met wie je werkt. Je zorgt voor draagvlak voor plannen en beschikt over vrolijke veerkracht. Je bent besluitvaardig en je kunt grenzen bewaken. Je beschikt over een rijk handelingsrepertoire qua leiderschapsstijlen: ondersteunen, inspireren, confronteren. Je hebt affiniteit met de scheepvaart en je spreekt bij voorkeur de taal die binnen onze sector gebruikelijk is.

Wat vragen we?

  • HBO+ werk- en denkniveau
  • Achtergrond in de scheepvaart, techniek of logistiek
  • Relevante werkervaring in een leidinggevende rol
  • Je bent flexibel en beschikt over een 24/7 mentaliteit passend bij de dienstverlening waar TESO voor staat

Wat bieden wij jou?

We bieden je een uitdagende en fulltime functie op het mooie Texel bij een organisatie die internationaal voorop wil lopen in de wereld van de veerdiensten. De functie wordt marktconform beloond.

Daarnaast kan je rekening houden met uitstekende arbeidsvoorwaarden, waaronder een jaargratificatie, tenminste 26 vakantiedagen, een generatiepact en een uitgebreid pakket aan studiefaciliteiten om je te blijven ontwikkelen. Bij verhuizing op verzoek van TESO zal een tegemoetkoming in de verhuiskosten worden verleend.

Procedure

Een assessment maakt onderdeel uit van de selectieprocedure. Indien je contact wenst naar aanleiding van deze vacature, vragen wij je om een mail te sturen naar directie@teso.nl.

Stuur je motivatiebrief en cv naar personeelszaken@teso.nl.