Ontwikkeling vervoerstarieven TESO 

Op dit moment is nog niet bekend wanneer de algemene vergadering van aandeelhouders van TESO inzake het boekjaar 2020/2021 plaats zal vinden. Evenmin is duidelijk of dit, net als in 2020, noodgedwongen een online aandeelhoudersvergadering wordt of toch een fysieke vergadering in Sporthal TXL. Dit zal binnen enkele weken door TESO worden meegedeeld. 

Traditiegetrouw wordt tijdens de aandeelhoudersvergadering bekend gemaakt wat er in het volgende nieuwe jaar met de vervoerstarieven gaat gebeuren. TESO heeft gemeend dat het, nu het nieuwe kalenderjaar bijna aanstaande is, gepast is om haar reizigers nu alvast te informeren over de vervoerstarieven die met ingang van 2022 gehanteerd zullen worden. 

Op basis van het lange termijn financieel plan wordt het door TESO opnieuw verantwoord geacht om, ondanks de nadelige impact van de coronapandemie op het aantal reizigers in 2020, de vervoerstarieven niet te verhogen. Dit betekent dat de prijs van het bootkaartje in 2022 lager is dan in 2002. 

Dit is de succesvolle uitkomst van het “eigen veerdienst”- model, waarin TESO-aandeelhouders het belang van een optimale bereikbaarheid van Texel laten prevaleren boven andere belangen. Daardoor kan TESO zuiver functioneren als een gebruikersorganisatie die in het belang van al haar passagiers voortdurend streeft naar verdere verbetering van de prestatie op de kernwaarden veiligheid, continuïteit, kwaliteit, duurzaamheid en betaalbaarheid. En daar profiteren alle reizigers van. 

Coronavirus: Mondkapje verplicht. Kijk hier voor meer informatie.