TESO naar een rookvrije omgeving

Vanaf 1 januari 2021 worden naast de schepen en gebouwen, ook de terreinen en boot op- en afgang van TESO rookvrij. TESO wil bijdragen aan een zo gezond mogelijke omgeving voor iedereen. Roken past daar niet in. Met het rookvrij maken van de veerhaventerreinen steunt TESO de landelijke beweging ‘Op weg naar een rookvrije generatie’, een initiatief van de Hartstichting, KWF Kankerbestrijding en het Longfonds.

Een rookvrije omgeving bij TESO zorgt ervoor dat mensen niet worden blootgesteld aan tabaksrook, peuken en ander rookgerei als ze bij TESO op het terrein zijn. Door een rookvrije onderneming te worden, wil TESO voorkomen dat medewerkers en reizigers direct of indirect worden blootgesteld aan de schadelijke gevolgen van (mee)roken. Op deze manier kan worden bijgedragen aan een cultuur waar niet-roken de norm wordt en aan een rookvrije generatie.

Daarnaast behoren sigarettenpeuken al jaren tot zwerf- en strandafval. Door een rookvrije omgeving wordt ook een bijdrage geleverd aan het terugdringen van de vervuiling van de prachtige, kwetsbare natuurgebieden nabij de veerhavens van de veerdienst.

Coronavirus: diverse maatregelen van kracht. Kijk hier voor meer informatie.