TESO scholierenpas wordt uitgebreid met (brom)fiets

Vanaf 1 december 2018 kunnen Texelse scholieren met een scholierenpas hun (brom)fiets gratis meenemen aan boord. TESO heeft dit besloten om de bereikbaarheid voor Texelse scholieren die op onderwijs in Den Helder zijn aangewezen te verbeteren.

Dagelijks reizen veel Texelse scholieren met de veerboot naar Den Helder om ‘aan de overkant’ naar school te gaan, daarnaast is er sprake van een klein aantal scholieren uit de Kop van Noord-Holland dat op Texel naar school gaat. De scholieren kunnen gebruikmaken van een scholierenpas als zij aan de daarvoor geldende voorwaarden voldoen. Tot op heden biedt de scholierenpas alleen een recht op gratis voetgangersovertochten.

Vanaf volgende week wordt de scholierenpas uitgebreid met de mogelijkheid om de (brom)fiets mee te nemen tijdens de overtocht. Een beperkt aantal scholieren neemt nu tegen betaling ook al de fiets mee aan boord, een ander deel laat hun fiets in Den Helder staan. Door de overtocht met (brom)fiets gratis aan te bieden aan scholieren verwacht TESO de regelmatige reis van en naar school voor deze groep te vergemakkelijken.