Onderhoud Dokter Wagemaker en Texelstroom

Om onze veerboten in goede conditie te houden wordt dit najaar weer onderhoud uitgevoerd aan de beide schepen. Tijdens de onderhoudsperiodes kan er incidenteel sprake zijn van een uur wachttijd. 

Dokter Wagemaker

Van 18 november tot 6 december 2019 krijgt de Dokter Wagemaker een reguliere onderhoudsbeurt. In deze drie weken wordt naast schilderwerk, kleine reparaties en overig mechanisch onderhoud, onder andere de veiligheidsmiddelen, zoals de reddingsvlotten en brandblusinstallaties, geheel nagekeken. Ook de elektrische installaties van het schip worden aan een uitvoerige inspectie onderworpen. De onderhoudsbeurt wordt aan de eigen onderhoudskade in de veerhaven op ‘t Horntje uitgevoerd.

Texelstroom

Van 3 januari tot 7 februari staat het jaarlijks onderhoud aan de Texelstroom gepland. In die periode vaart de Dokter Wagemaker als dienstboot.

 

Veiligheidstrainingen

De veiligheid van onze passagiers heeft bij TESO de hoogste prioriteit. Onze medewerkers worden regelmatig getraind om als veerdienst continu aan de hoogste veiligheidseisen te voldoen. Door de veiligheidstrainingen wordt veel ervaring opgedaan, waardoor medewerkers bij eventuele incidenten direct gericht in actie kunnen komen.

Van 9 tot en met 13 december 2019 organiseert TESO weer de jaarlijks veiligheidstrainingen aan boord van één van de veerboten. Dit jaar wordt de Texelstroom hiervoor ingezet. Dit betekent dat gedurende die periode de afvaarten conform dienstregeling worden uitgevoerd met de Dokter Wagemaker.

Coronavirus: uurdienstregeling en COVID-19 maatregelen van kracht. Kijk hier voor meer informatie.