Dienstregeling en diverse COVID-19 maatregelen van kracht

Sinds de eerste week van mei is het aantal reizigers van en naar Texel toegenomen. Naar aanleiding van deze ontwikkeling en de versoepeling van de intelligente lockdown heeft TESO met ingang van vrijdag 15 mei de uurdienstregeling weer ingevoerd. 

Bekijk hier alle afvaarttijden.

Vanaf 1 juni is een mondkapje ook bij TESO verplicht

Een niet-medisch mondkapje is vanaf 1 juni 2020 verplicht in het openbaar vervoer. Ook bij TESO en de andere Waddenveren is vanaf maandag 1 juni een niet-medisch mondkapje verplicht.

Reizigers die vanaf maandag met de boot mee willen zijn verplicht een mondkapje te dragen. Het dragen van een niet-medisch mondkapje geldt voor reizigers van 13 jaar en ouder. De maatregel geldt op de schepen en het hele terrein. In Den Helder betekent dit dat reizigers die zich binnen het afgezette terrein bevinden een mondkapje dragen. Op Texel geldt het dragen van het mondkapje op het haventerrein op de op- en afgangen, brug, wachtruimte en opstelterreinen. Reizigers wordt verzocht het mondkapje tijdig op te zetten.

Inzittenden van voertuigen dienen tijdens de overtocht nog altijd in hun voertuig te blijven. Indien het voertuig wordt verlaten voor bijvoorbeeld een toiletbezoek, dan is een niet-medisch mondkapje verplicht voor iedereen 13 jaar en ouder. Dit geldt zowel op het terrein als aan boord van de schepen. In het voertuig hoeven de inzittenden geen mondkapje op.

Fietsers en voetgangers moeten vanaf het moment dat zij het terrein betreden een mondkapje opzetten. En deze houden zij tijdens de reis op. 

Gemeente Texel
> Veelgestelde vragen over het gebruik van het mondkapje

Extra inzet Texelstroom tijdens het Pinksterweekend

TESO voert voorlopig de oorspronkelijk geplande dienstregeling weer uit. Dit betekent dat de tweede boot in de vaart komt in het Pinksterweekend van vrijdag tot en met maandag (vr, za, zo, ma) en ook op dinsdag 2 juni. Wij adviseren u om voor vertrek uw ticket online te kopen en de afvaarttijden te bekijken.

Lijnbus 33 en 28 rijden op de vaste uurdienstregeling. Op de extra afvaarten van de Texelstroom is geen aansluitende lijnbus. Kijk hier voor alle bustijden.

Opgelet: op dinsdag 2 juni zijn de afvaarten van 10:00 uur vanuit Den Helder en 13:30 uur vanaf Texel uitsluitend bestemd voor het vervoer van gevaarlijke stoffen.

Maatregelen

Omdat we de gezondheid van onze medewerkers en passagiers voorop stellen zijn de volgende maatregelen van kracht:

  • Alle inzittenden van voertuigen moeten tijdens de 20 minuten durende overtocht in hun voertuig blijven.
  • Passagiers die te voet of met de fiets aan boord komen dienen de reeds van kracht zijnde algemene, landelijke hygiëne richtlijnen te volgen en zich te verspreiden in de salon, of gebruik te maken van de banken buiten als het weer dat toelaat. 
  • De toiletten op de veerhavens en aan boord zijn geopend. Tijdens de schoonmaak wordt extra aandacht besteed aan een frequente en grondige reiniging van de toiletten.
  • Medewerkers van TESO nemen geen contant geld meer aan. Schaf vooraf uw bootticket aan. Dat kan hier.
  • Breng uw eigen drinken en eten mee, want de horecagelegenheden, de kiosken op de veerhavens en de buffetten aan boord, zijn gesloten.
  • Vanaf dinsdag 2 juni is de informatiebalie op het TESO kantoor weer open. Tot 2 juni zijn wij tijdens kantooruren bereikbaar op (0222) 36 96 00 of stuur een e-mail naar info@teso.nl.

Maatregelen vanaf 1 juni

  • U wordt geadviseerd om een niet-medisch mondkapje te dragen in het openbaar vervoer. Vanaf 1 juni is voor reizigers vanaf 13 jaar het dragen van een niet-medisch mondkapje verplicht voor voetgangers, fietsers en een ieder die zich niet in een voertuig bevindt. Dit geldt aan boord van de schepen en op de haventerreinen van TESO in Den Helder en op Texel (gebouwen, wachtruimtes, brug, opstelterrein). Kijk hier voor meer informatie.
  • Alle inzittenden van voertuigen moeten tijdens de 20 minuten durende overtocht in hun voertuig blijven. Indien het voertuig wordt verlaten voor een toiletbezoek, dan is een niet-medisch mondkapje verplicht. 

Voordat u op reis gaat adviseren we u voor de zekerheid om deze website te raadplegen. 

Bedankt voor uw begrip en medewerking.

Coronavirus: uurdienstregeling en COVID-19 maatregelen van kracht. Kijk hier voor meer informatie.