Dienstregeling en diverse COVID-19 maatregelen van kracht

TESO vaart volgens de normale dienstregeling. 

Bekijk hier alle afvaarttijden.

Ook na 1 juli verplichting om in voertuig te blijven zitten

Vanaf 1 juli 2020 mag al het Openbaar Vervoer in Nederland weer alle zitplaatsen gebruiken. Daarbij geldt ongewijzigd de verplichting om een mondkapje te dragen.

Om te voorkomen dat er een situatie kan ontstaan waarin er op enig moment meer mensen in de salon zijn, dan het aantal beschikbare zitplaatsen, geldt bij TESO ook na 1 juli de verplichting om in het voertuig te blijven zitten tijdens de overtocht.

Ook op de terreinen en in de gebouwen blijft vooralsnog het dragen van een mondkapje verplicht, omdat daar niet op alle momenten de 1,5 meter afstand kan worden gegarandeerd.

Een niet-medisch mondkapje ook bij TESO verplicht

Een niet-medisch mondkapje is sinds 1 juni 2020 verplicht in het openbaar vervoer. Ook bij TESO en de andere Waddenveren is het dragen van een niet-medisch mondkapje verplicht.

Reizigers die met de boot mee willen zijn verplicht om een mondkapje te dragen. Het dragen van een niet-medisch mondkapje geldt voor reizigers van 13 jaar en ouder. De maatregel geldt op de schepen en het hele terrein. In Den Helder betekent dit dat reizigers die zich binnen het afgezette terrein bevinden een mondkapje dragen. Op Texel geldt het dragen van het mondkapje op het haventerrein op de op- en afgangen, brug, wachtruimte en opstelterreinen. Reizigers wordt verzocht het mondkapje tijdig op te zetten.

Inzittenden van voertuigen dienen tijdens de overtocht nog altijd in hun voertuig te blijven. Indien het voertuig wordt verlaten voor bijvoorbeeld een toiletbezoek, dan is een niet-medisch mondkapje verplicht voor iedereen 13 jaar en ouder. Dit geldt zowel op het terrein als aan boord van de schepen. In het voertuig hoeven de inzittenden geen mondkapje op.

Fietsers en voetgangers moeten vanaf het moment dat zij het terrein betreden een mondkapje opzetten. Deze houden zij tijdens de reis op. 

Gemeente Texel
> Veelgestelde vragen over het gebruik van het mondkapje

Maatregelen

Omdat we de gezondheid van onze medewerkers en passagiers voorop stellen zijn de volgende maatregelen van kracht:

  • Alle inzittenden van voertuigen moeten tijdens de 20 minuten durende overtocht in hun voertuig blijven. Indien het voertuig wordt verlaten voor een toiletbezoek, dan is een niet-medisch mondkapje verplicht. 
  • Passagiers die te voet of met de fiets aan boord komen dienen de reeds van kracht zijnde algemene, landelijke hygiëne richtlijnen te volgen en zich te verspreiden in de salon, of gebruik te maken van de banken buiten als het weer dat toelaat. 
  • De toiletten op de veerhavens en aan boord zijn geopend. Er wordt extra aandacht besteed aan een frequente en grondige reiniging van de toiletten.
  • Medewerkers van TESO nemen geen contant geld meer aan. Schaf vooraf uw bootticket aan. Dat kan hier.
  • Het dragen van een niet-medisch mondkapje is verplicht vanaf 13 jaar voor voetgangers, fietsers en een ieder die zich niet in een voertuig bevindt. Dit geldt aan boord van de schepen en op de haventerreinen van TESO in Den Helder en op Texel (gebouwen, wachtruimtes, brug, opstelterrein). Kijk hier voor meer informatie.
  • In verband met de coronamaatregelen kan de wachttijd bij onze horecavoorzieningen wat langer zijn dan normaal. Wij adviseren u daarom, wanneer u een lange reis maakt, uw eigen eten en drinken mee te nemen.

Voordat u op reis gaat adviseren we u voor de zekerheid om deze website te raadplegen. 

Bedankt voor uw begrip en medewerking.

Coronavirus: diverse maatregelen van kracht. Kijk hier voor meer informatie.