Een mondkapje bij TESO verplicht

Reizigers die met de boot mee willen zijn verplicht een mondkapje te dragen. Het dragen van een niet-medisch mondkapje geldt voor reizigers van 13 jaar en ouder. De maatregel geldt op de schepen en het hele terrein. In Den Helder betekent dit dat reizigers die zich binnen het afgezette terrein bevinden een mondkapje dragen. Op Texel geldt het dragen van het mondkapje op het haventerrein op de op- en afgangen, brug, wachtruimte en opstelterreinen. Reizigers wordt verzocht het mondkapje tijdig op te zetten.

Inzittenden van voertuigen dienen tijdens de overtocht nog altijd in hun voertuig te blijven. Indien het voertuig wordt verlaten voor bijvoorbeeld een toiletbezoek, dan is een niet-medisch mondkapje verplicht voor iedereen 13 jaar e ouder. Dit geldt zowel op het terrein als aan boord van de schepen. In het voertuig hoeven de inzittenden geen mondkapje op.

Fietsers en voetgangers moeten vanaf het moment dat zij het terrein betreden een mondkapje opzetten. En deze houden zij tijdens de reis op. 

> Veelgestelde vragen over het gebruik van het mondkapje

Coronavirus: diverse maatregelen van kracht. Kijk hier voor meer informatie.