Het bestuur van TESO bestaat uit een Raad van Commissarissen en een directie die bestaat uit één directeur. Als Naamloze Vennootschap valt TESO onder het wettelijke regime van de structuurvennootschap.  De Raad van Commissarissen, van vijf leden in totaal, houdt het toezicht en adviseert. De commissarissen worden benoemd door de ruim 3.100 aandeelhouders, van wie de meesten op Texel wonen en veelal zelf gebruiker zijn van de veerdienst.

 

Tijdens de jaarlijkse Algemene Vergadering van Aandeelhouders leggen directie en Raad van Commissarissen verantwoordelijkheid af voor het gevoerde beleid. Zij informeren de aandeelhouders over de bedrijfsontwikkeling en de aandeelhouders kunnen specifieke zaken aan de orde te stellen.
De directie stuurt het stafteam aan, dat zich bezighoudt met de veerverbinding, en alles wat daarbij hoort: operationele taken, technische zaken, de horeca en administratieve werkzaamheden.

 

TESO staat voor transparantie: hieronder kunt u onze jaarcijfers en diverse overige bestuurlijke gegevens downloaden. TESO hanteert vrijwillig de regels zoals opgesteld voor beursgenoteerde vennootschappen door de onafhankelijke commissie-Tabaksblat.

Geschiedenis

De geschiedenis van TESO.

Uw eigen account: MijnTESO

Beheer al uw overtochten online met MijnTESO

Werken bij TESO

TESO als werkgever. Ontdek meer.

Coronavirus: diverse maatregelen van kracht. Kijk hier voor meer informatie.