Voorzieningen voor mindervaliden

Om de overtocht voor mindervaliden zo prettig mogelijk te laten verlopen heeft TESO diverse voorzieningen getroffen. Indien u geen gebruik kunt maken van trappen kunt u zichzelf toegang verschaffen tot de schepen door gebruik te maken van de oprit voor fietsers.  

Aan boord van de Texelstroom en Dokter Wagemaker treft u vier personenliften aan die u vanaf de fietsengang en vanaf de autodekken naar het passagiersdek brengen. Op het passagiersdek bevinden zich de toiletten die speciaal zijn ingericht voor rolstoelgebruikers en gemakkelijk toegankelijk zijn voor mindervalide reizigers. Op de schepen zijn geen drempels, zodat de zonneterrassen en buitenpromenades goed toegankelijk zijn. Bij het beladen van het schip kan helaas geen rekening worden gehouden met verzoeken om uw voertuig nabij een lift te mogen parkeren.

Mindervaliden die in Den Helder bij de TESO-terminal worden opgehaald, kunnen bij vertrek vanaf Texel de linker fietsengang nemen. U komt dan bij het verlaten van de veerboot direct uit aan de goede zijde van de terminal.