Voorzieningen voor mindervaliden

Om de overtocht voor mindervaliden zo prettig mogelijk te laten verlopen heeft TESO diverse voorzieningen getroffen. Indien u geen gebruik kunt maken van trappen kunt u zichzelf toegang verschaffen tot de schepen door gebruik te maken van de oprit voor fietsers.  

Aan boord van de Schulpengat is geen lift aanwezig. Op deze boot treft u in de fietsengang salonnetjes en invalidentoiletten aan. Aan boord van de Dokter Wagemaker treft u vier personenliften aan die u vanaf de fietsengang en vanaf de autodekken naar het passagiersdek brengen. Op het passagiersdek bevinden zich de toiletten die speciaal zijn ingericht voor rolstoelgebruikers en gemakkelijk toegankelijk zijn voor elke  mindervalide reiziger. Op deze boot zijn nergens drempels, zodat de zonneterrassen en buitenpromenades goed toegankelijk zijn. Bij het beladen van het schip kan helaas geen rekening worden gehouden met verzoeken om uw voertuig nabij een lift te mogen parkeren.

Mindervaliden die in Den Helder bij het TESO-terminal worden opgehaald, dienen bij vertrek vanaf Texel de linker fietsengang te nemen. U komt dan bij het verlaten van de veerboot direct uit aan de goede zijde van de terminal.