Onderhoud Texelstroom

 

De Texelstroom is bijna een jaar in de vaart. De garantiedokbeurt vindt normaal gesproken een jaar na de oplevering plaats, maar is door TESO uitgesteld tot januari 2018, omdat dit de rustigste vervoersmaand is. Vooruitlopende op deze garantiedokbeurt wordt de Texelstroom van maandag 11 september (einde middag) tot vrijdagochtend 15 september afgemeerd aan de onderhoudskade.

Het is gebruikelijk dat de dienstboot na het zomerseizoen een korte onderhoudsbeurt ondergaat. Dit past volgende week goed in de planning van TESO, omdat de Dokter Wagemaker niet langer dagelijks als reserveboot wordt ingezet. De aanstaande ‘midweek onderhoud’ wordt gebruikt om alvast een aantal garantiezaken te kunnen realiseren en is tevens ingepland ten behoeve van  de jaarlijkse verlenging van het Lloyd’s klassecertificaat.

Voorbeelden van werkzaamheden die worden uitgevoerd zijn liftonderhoud, een aanpassing van de vloer achter het buffet, schoonmaken van het onderwaterschip, verbeteringen van het CNG systeem op basis van de opgedane gebruikservaring, het plaatsen van een zwaardere ‘breaker’ voor de walstroom en een verbetering van de instellingen van de diverse systemen. 

 

maandag 4 september, 16.30 uur